2012-02-22
09:28:55

Instegsjobben

Eftersom jag tycker det är viktigt att värna om alla människors lika värde så tänker jag ta upp regeringens instegsjobb. Till er som inte vet vad instegsjobb är tänkte jag inleda med att lite kort förklara det.



Om du under de senaste 36 månaderna har beviljats uppehållstillstånd i Sverige så ligger du i målgruppen för instegsjobben. Det betyder att staten går in och betalar 75% av din lön om du får ett jobb. Om du får ett jobb där du tjänar 20,000 kr i månaden så betalar arbetsgivaren bara 5,000 medans staten betalar 15,000.



Jag tycker att det här är direkt diskriminerande mot de som alltid har bott i det här landet. Vi har redan en hög arbetslöshet i Sverige. Det är båda unga, gamla, män, kvinnor, invandrare och svenskar som är arbetslösa. Men andra ord är arbetslösheten ett problem i Sverige.



Då är frågan, varför ger man en viss grupp människor rättigheter som en annan grupp människor inte har? Självklart är det bra om invandrare får jobb när de kommer hit. Men de ska inte få jobb på bekostnad av oss som redan bor här. Det ska vara samma förutsättningar för alla.



Självklart kommer arbetsgivare bli lockade av det här. De behöver bara betala 25% av lönen när de anställer någon. Det i sin tur resulterar i att svenskar, eller invandrare som varit här en längre tid, får det ännu svårare att få jobb. Jag ser liksom ingen logik i det hela, förutom att invandrare lättare kommer få jobb. Kom ihåg att instegsjobben inte skapar några nya jobb. Så varje gång en invandrare får jobb via instegsjobben är det oftast en svensk som inte får jobbet även om han/hon kanske hade mer kompetens. Att lagstifta invandrare ur arbetslöshet är ingen bra ide. Det ska vara samma förutsättningar för alla och om en invandrare vill ha ett jobb ska denne få konkurrera mot alla andra som söker jobbet utifrån samma förutsättningar. Den som attraherar arbetsgivaren mest får jobbet helt enkelt. Inte som nu när staten kommer in och säger "Jo, men anställ han så betalar vi 75% av hans lön för vi tycker det är viktigare att han får jobb".



Det är helt klart diskriminering.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: